Vedbände Ridläger.

Jag förklarade ju aldrig ridlägret "dagligen" eller vad man ska säga, som dag 1, dag 2, dag 3, osv upp till Dag 10 när jag kom hem från Vedis, så jag tänkte göra det nu, eftersom att jag ändå inte riktigt vet om vad jag ska blogga om nu ikväll, så jag börjar nog med Dag 1, upp till 3 och kör Dag 4 till Dag 6 imorgon, och dag 7 till 10 i övermon. Så det blir i 3 olika delar.
 
Så det här får bli "Del 1".
 
Dag 1 - Äntlilgen, äntligen var det dags, äntligen skulle jag till Vedbände.. Åh, vad jag hade längtat. Vid 11 rullade bilen mot Vedbände, kändes som det gick väldigt långsamt, men jag ville ju dit så fort som möjligt. Vid ungefär halv 1 så var vi äntligen framme. SOM JAG HADE LÄNGTAT.. 
 
Först så fick vi veta vilken stuga vi skulle bo i. Blev först tilldelad att jag skulle bo i den nya stugan Rävlyan/Uggleboet med Matilda, Amanda och Hanna. Men när jag åkte dit så ville jag dela stuga med min bästis Lina, så jag bytte över till den stugan, världens bästa MYRSTACKEN med Fideli, Lina, Nora, Kajsa Och Vickan. 
 
Sen så gick vi och väntade till klockan blev 1, då vi skulle bli tilldelade till vilka hästar vi skulle ha. Mitt namn blev nästan uppropat sist, och jag var så nervös vilken jag skulle få så att mina stugkompisar Lina, Nora, Vickan och Fideli skrattade åt mig. De hade ju med sig egna hästar så ja, haha. Men tillslut ropades mitt namn upp. Att jag skulle få ha en underbar ponny, Phantom. Jag blev glad, jätteglad. 
 
Sedan var det dags för provridning, äntligeeeen skulle jag få rida Phantom också, för första gången. Provridningen gick väl sådär. Phantom är en väldigt, vääldigt stark ponny med mycket egen vilja, så de första dagarna av lägret fick jag verkligen jobba på att han skulle lyssna mer på mig. Vilket gick, men tog tid. 
 
Dagen gick snabbt, lärde känna stugkompisarna jättebra redan första dan, vilket var väldigt bra. Kände ju Lina, Fideli och Kajsa sen innan, men alla var så trevliga, och hade en sååå knasig humor.. haha! Lärde ju känna alla andra på lägret väldigt bra redan Dag 1 också, vilket var superroligt!!
 
På kvällen åt vi spaggethi och köttfärssås har jag för mig? Och till kvällsaktivitet hade vi Namnlek. 
Sedan 22.00 skulle vi gå och lägga oss. Åh, vad förväntansfulla vi var till dagen efter.. då var det ju MIDSOMMAR!
 
Dag 2 - Vi väcktes av våra go'a underbara vedismamma (Ida) och Vedis "pappa" Alex vid 7.40. Då skulle vi gå upp, och jag och Vickan var nog värst. Vi var mest morgontrötta, när redan alla i stugan hade gått ut så var vi kvar, typ sist haha.
 
Sedan skulle vi ge hästarna mat, hämta grimmorna och gemensamt åka fyrhjuling till hagen för att hämta hästarna i hagen, åh vilken känsla det var, glömmer aldrig de.. Sen blev det att gå bort till Ryttarstugan (matsalen) och äta gofrukost. Då var vi hungriga, haha. 
 
Efter det så gick vi ner till stallet, och ryktade hästarna och sedan sadla och tränsa till ridlektion. Har för mig att vi red i ridhuset då men är inte helt säker. Ridlektionen gick inte så bra. Phantom är ju sjukt stark och usch första ridlektionen gick det inte bra. Fick jobba hur länge som helst för att få honom att göra halt.. det var pinsamt. Men någon som inte ridit den där hästen vet inte hur stark och jobbig han är ibland. Men gud vilken skön galopp ponnyn har, det är helt sjuuukt, man känner sig som värsta proffset på honom i galoppen ju, haha ;) 
 
Efter ridpasset gav vi hästarna mat, svampade av de och gick sedan ut till hagen med dom. Efter att vi hade släppt ut de i hagen så gick vi och åt lunch, efter det glassöpet och sedan teori/stalltjänst. Fast denna dan fick vi hoppa över teorin då vi gjorde midsommarkransar. 
 
Min midsommarkrans blev väl inte så jättebra, haha. Jag gjorde bara en liten bit på min innan vi skulle gå till stalltjänsten. Sedan fick vi inte mer tid på oss, och då var min kras försvunnen..? Så jag och Alex gjorde en knas fort som tusan, men Lina klagade på den att den såg ut som ett fågelbo så då gjorde hon en och den såg med ut som ett fågelbo men ja den fick duga. ;) 
 
Sedan så tränsade vi hästarna och tog potträtbild, midsommarbild. Men då fick jag låna Matilda & Amandas krans.. haha. Efter det så dansade vi runt midsommarstången och det var så sjukt roligt! 

Sedan red vi ut, och alltså jag glömmer aldrig uteritterna på Vedis, naturen är helt underbar där.. så vacker. 
Uteritten gick dock mycket bättre än lektionen.
 
Då gjorde vi som vi gjort på förmiddagen, svampat av hästarna och sedan släppt ut dem i hagen. 

Sen på kvällen så gick jag Fideli, och Nora och fotade lite i hagen :)
 
Sedan blev det midsommarbuffe, sjukt gott då Håkan är en riktigt bra kock! Kvällsaktiviteten blev kareoke och då fick våran stuga låten "Evighet - Carola." Haha, vi var typ säämst. Hehe. Getingboet vann, vi var ju typ inte alls förberreda, så ja vi skyller på det. Efter att alla stugor hade sjungt sina låtar så sjöng alla några låtar jag inte kommer ihåg, och det var helt magiskt.. seriöst. Gud va roligt vi hade och jag, Matilda och Lina var ju hur knasiga som helst.. haha xD Men åh så kul det var! 
 
Efter en lång och underbar dag så var det dags att gå och lägga sig.
 
Dag 3 - Vi väcktes som vanligt 7.40 av vår mamma Ida och pappa Alex. Som vanligt var jag och Vickan typ segast och tröttast, haha. Som Dag 2 så gav vi hästarna mat, åt frukost och åkte fyrhjuling till hagen sedan. Ryktade dom, och sedan göra i ordning till ridlektion. 
 
Ridlektionen Dag 3 gick väl en aning bättre då jag visste att jag skulle vara mjuk i handen men ändå bestämd på en stark Phantom. Det gick ju mycket bättre, men långt ifrån att han lyssnade på mig helt. 

Vi svampade av hästarna och gick med de till hagarna, precis som på Dag 2.
 
 
Sedan åt vi lunch, kom dock inte ihåg mat, men gott var det iallafall. Som alltid på Vedis. 
 
Efter det blev det glassöppet och sedan Stalltjänst och teori. Den här dagen fick vi se våra prottätbilder från Midsommar, åh jag blev verkligen nöjd med min bild.. :') (Köpte den i A4 och just nu är den inramad i mitt rum.)
 
Uteritten var lika magisk som Dag 2. Som vanligt så svampade vi av de och tog ut dom till hagen. 
Sen var det ungefär samma som Dag 2 igår på kvällen, vi hade inte kareoke utan Pär Begär har jag för mig? Då vi skulle göra saker personalen bad om. Då failade jag verkligen. Haha jo, hunden Vissla sprang bredvid mig, och sedan sprang hon framför mig så jag typ trillade på henne framför henne så alla som satt i ringen när jag skulle springa och hämta brännässlan (som de bad om) så fick alla sig ett gott skratt, haha mina byxor gick faktiskt sönder i leran, hehe..Då vann vi inte heller, haha.
 
Gick sedan och la oss, vid 22.00. 
 
Varje kväll var det kiosköppet också, orkar inte skriva det 3 gånger i varje "dag" så jag skriver det här i slutet istället :)
 
Min midsommarbild och hoppbild och rosett :)

Min älskling, 5 år.

Idag blir min älskade kanin Trulle hela 5 år. 
 
Ingen vet hur jag har kämpat med honom.. Fick honom 2009 (om jag inte är helt ute och cyklar), då han var rädd för nästan allt och alla. Han hade tidigare levt på en gård i 2 år, där småungarna på dagiset lekte och hade sig med honom. Och min kanin gillar inte småungar, blääääää.
 
Dagen då jag fick honom var jag helt överlyckling.. Äntligen hade mamma och pappa gått med på att köpa honom (dock så skänte de honom, och så fick vi en bur för 50kr.) När vi satt i bilen påväg hem så bubblade det i magen, kommer än idag ihåg känslan, nu ÄNTLIGEN äger jag ett eget djur. Det spelade ingen roll om det var en kanin, hamster, eller vad som helst. 
 
Nu när han är hos mig, är han säkrare i sig själv kan man väl säga. Han är då en utekanin och tillbringar dagarna till att busa och leva livet i hans lilla "inhägnad" där han trivs jättebra. Ett tag (tror 2010), så var han nästan med mig överallt, hela tiden. Kan väl inte säga att han älskade det direkt, men jag var ju inte heller så gammal och visste inte direkt hur jag skulle ta hand om honom. Men jag gjorde iallafall mitt bästa jag kunde...
 
Nu (2012), är han hur lycklig som helst med livet. Jag har väl för det första blivit mer "mogen" med att ta hand om honom och han trivs med livet. 
 
Att en liten kanin kan betyda så mycket kan man inte tro. När jag är med honom och är på dåligt humör så gör han mig alltid glad, alltid. Att det äns finns djur? Så UNDERBARA djur. Det är sjukt. Trulle är som en bästavän, även fast han är liten, och ja. Så skulle jag inte klara mig utan honom..
 
JAG ÄLSKAR DIG VÄRLDENS BÄSTA. ♥♥
 
 
Du är bäst, plutten.

Dag 9: En bild som gör mig lycklig.

Denna bilden får mig verkligen att tänka tillbaks på denna underbara dag jag hade med min älskade bästavän Alexandra. Den gör mig lycklig.

OS

Nu sätter jag mig framför Tv:n med lite popcorn och kollar på Terräng hoppningen, OS. 
 
Ha det bra, kram!

Dag 8: 10 saker du inte visste om mig!

1. Jag är sjukt rädd för spindlar, ormar, och massa med andra äckliga insäkter.. 
2. Jag har bara ridit i lite mer än 2 år.
3. Jag har en kanin.
4. Jag älskar att shoppa, hehe.. ")
5. I veckan får jag en systemkamera! :D (några vet redan, men ah)
6. Lyssnar nästan alltid på musik :)
7. Jag saknar Vedbände och allt där ifrån jättemycket..
8. Något jag inte gillar i skolan är matte..
9. Mitt favoritämne i skolan är Svenska.
10. Jag kan inte leva utan min mobil eller dator, är beroende :P
 
 

GLAD TJEJ HÄR!

Nu har jag, Nellie & Tova & Hedda pratat lite om att vi ska fota någon gång nu under sommaren! Och då har jag fått min systemkamera också, åh vad roligt vi kommer ha det. Saknar dessa vännerna till mig så jättemycket :)) Resten av sommaren kommer bli helt grym, med fotografering, med hästarna, med kompisarna och ja allt!! 
 
Åh, vad glad jag är nu!! :'D 
 

Äntligen, jippiii!!!

Nu har jag och mamma beställt en SYSTEMKAMERA till mig! :D Den kommer förhoppningsvis denna veckan. Åh, kan inte väntaaaa.. vill ha den nuu :') Kommer ju kunna fota hopp och dressyrtävlingar, och porträttbilder och massa annat såklart!! Äntligen säger jag bara.. som jag har längtat. 
 
Kameran heter Nikon D3100.
 
Den kameran är det.
Kommer få detta minneskortet till och denna fina kameraväska från Net on Net. Direktlänk.
 
Åååååh, så glad är jag nuuu!! :DDD

WIHOOOO!!!

Glad tjej här, berättar för er när det är riktigt bestämt! :DDDD
 

Dag 7: Någon jag skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?

Den här frågan har jag vetat svar på längee, väldigt länge. 
 
Den här tjejen är grym, med sin fina ponny.. De jobbar tillsammans som ett team, och hon är min allra största förebild.
Hennes namn är Melina, och hennes ponnys namn är Sopot.
 
Och varför jag skulle vilja byta liv med henne en dag skulle vara för att min största dröm är att ha en egen ponny, och hennes ponny är superfin och som jag tror väldigt snäll också. Skulle vilja veta hur han är att rida, ta hand om osv. 
 
Hittar inte mer ord, jag tycker bara att det skulle vara superroligt att "få vara" Melina en dag. 
 
Ni måste kolla in deras blogg om ni inte redan har gjort det.. ETT MÅSTE!! :D
 
http://goldenhorses.blogg.se
 

Sommarbilder

Var nyss ute och fotade lite sommarbilder. Blev ju inte så många bra foton idag, men några blev det iallafall. 
Tänkte också bjuda på Dagens Outfit i detta inlägget, hoppas det uppskattas? :D
 
Kommentera gärna.
 
Dagens Outfit:
 
Grönt linne - 49kr (tror jag, på rea.) Cubus.
Shorts - Kom ej ihåg pris. På rea iallafall. Gina Tricot.
Skärp - Fått i present. Vet då inte affär eller pris.
 
 
Nu går jag över till grannarna för en grillkväll med dem. Supermysigt :')
 
Puss & Kram ♥

Har haft det underbart!

Har haft 3 underbara dagar nere i Blekinge med sol,sol,sol och massor av bad i havet :) 
 
WIHO, SOMMARN HAR KOMMIT! :D
 
 
Snart börjar skolan då.. åh, jag vill ha sommar nu.. och HELA TIDEN. Älskar sommaren ♥♥

Dag 6: En ovisad bild.


Dag 5: Vänner jag fått genom stallet.

Jag har verkligen fått jättemånga vänner genom stallet och hästarna.
Men ifall man tänker Växjö Ridklubb bara så är det nog Nellie, Tova, Olivia, Engla, Sanna, Hedda, Emmy och Jossan jag lärt känna mest! Dem är underbara..
 
Nellie & Harry (alla bilder tagna utav mig! :D)
Tova & Madicken 
Olivia & Vera
Engla och hästarna i hagen. 
Sanna & Welmer
Hedda & Penny (dock ingen bra bild alls.. men somsagt Hedda, jag fotar gärna någon gång mer i sommar!)
Emmy & Bella
Jossan & Welmer (dock inte jag som tagit detta fotot.)
 
Älskar er mina vänner, och saknar er något sjukt mycket!

Godnatt

Nu går jag snart och lägger mig efter en perfekt dag.. :) 
 
Imon väntar en ny dag med massa shopping och bad :D wiho, älskar vädret!! 
Puss & Kram / Tove 

Ännu en grym dag!!

Hallåhej! Idag har jag och mamma varit och badat, de behövdes verkligen 3 dopp i havet när det har varit över 30 grader i skuggan idag.. Åh vad jag älskar detta vädret asså! :') ÄNTLIGEN har sommar'n kommit... Yeah!!!
 
Imon blir det shopping med mammi. Blev tyvärr inte idag :) 
 
Men nu blir det kvällsfika och bara mys! Hoppas ni har det gött alla där ute i Sverige :))) 
 
Puss, (blir dock ingen bloggning imon när jag kommit hem eftersom att jag ska på kalas på kvällen imon :) men det blir nog förhoppningsvis ett inlägg från Ipaden imon på förmiddagen ändå :D
 
NI ÄR BÄST!! 

Dag 4: En låt jag lyssnar på när jag är glad, ledsen eller arg.

När jag är glad brukar jag lyssna på måååånga låtar men en låt som får mig att vara glad är nog Flo rida - Wild ones. (Tryck på länken för att komma till låten.) Vet inte varför men ja den gör mig glad på något sätt :D
 
När jag är arg och ledsen brukar jag lyssna på When you´re gone - Arvil Lavigne och på Everybody Hurts - R.E.M
 
Dessa låtar betyder verkligen något för mig. Spelar ingen roll om den är gammal eller ny, jag gillar dem ändå..
 

Myser

Hej allihopa!
Nu sitter jag i soffan med mamma, mormor & morfar med en IPad i knät :) Ipaden är då mormors och morfars men så snälla som dom är så låter dom mig låna den lite ibland. Kan säga såhär att jag har försökt att blogga via mobilen hela dan idag men det har inte velat funka... :/  Men det löser ju sig nu när jag har Ipaden ibland, hihi :D 
 
Men idag har jag, mamma och systern varit på Ronneby simmsällskap typ? Ja, där fanns pool, ruchkanor och massa annat skoj :D dagen har varit perfekt! Träffade också en nära kompis till mig som jag inte träffat på läääänge på Gina iförmiddags, det var riktigt kul att träffa henne faktiskt!! 
 
Imorgon blir det Sölvesborg och Sandvik! .. Men nu ska jag gå, ha det bra! 
 
Kram / Tove

Dag 3: Varför och när jag började rida.

Jag började rida hösten 2010. 
 
Min "storry" hur jag fick börja rida var inte att mina föräldrar är hästintresserade eller något liknande.. verkligen inte.
 
.. Det började med ett evighets tjat på mamma och pappa. Tjatade säkert i över ett halvår. Jo, jag hade ju aldrig tänkt tanken att börja rida innan jag fick hänga med till stallet en härlig vinterdag då min kompis skulle rida. Första gången var jag väl lite avvaktande mot hästarna och stallet. Men jag hängde med några gånger till, och rätt vad det var så bara klickade det. Vet inte varför och hur, men så var det.. Jag ville börja rida, det var det ända som fanns i min skalle då.
 
Jag fortsatte att hänga med henne till stallet och skötte om hästarna lite. Sedan äntligen fick jag börja rida. Men det tog en lååååång tid innan min dröm slog igenom och blev sann.
 
Självklart så är hela "historian" om hur jag började/fick börja rida mycket mer avancerad, men jag försökte ju såklart att kortfakta det.. hoppas du förstod och tyckte det var intressant ändå :)
 
Det här var min alldra första sköthäst, Olméo. En sjukt gosig och snäll liten polle. Fick avlivas Oktober 2011 har jag för mig för en alvarlig skada han fick. Saknar den killen så mycket, han var min allra bästavän ♥ Finaste.

Imorgon åker jag

Imorgon åker jag till några ställen i Blekinge, kommer stanna där till fredag. Tänkte under kvällen nu fixa några tidsinställda inlägg till er. Så "Dag 3.. Dag 4 och Dag 5" på listan kommer jag fixa nu ikväll till er så att ni får ett varje dag. Ska se om jag kan mobilblogga med (via internet då), det vill ju bara funka ibland så vi får se hur det går med den saken. Eller så kanske jag kan blogga någon gång från min mormors dator. Eftersom att vi ska sova hos henne och vara där lite på kvällarna och så. Men iallafall, minst ett inlägg varje dag :). 
 
Ha det så bra, så är jag tillbaka i bloggvärden på Fredag igen! 
 
Ifall ni vill följa mig på något annat sätt, så följ @toveekarlssonn på Instagram.. kanske följer tillbaks! ;) 
 
Saknar min fina Madicken.. ♥ 
 
Kram, Tove

Melina och Tilda

Hjälp Melina och Tilda att få börja blogga för horsespot genom att kika in på deras blogg. :) 
Världens bästa blogg! 
 
http://goldenhorses.blogg.se http://goldenhorses.blogg.se http://goldenhorses.blogg.se
 

Dag 2: Vad får mig att fortsätta med ridningen?

Det som får mig att fortsätta med ridningen är att hästarna är så underbara djur, som man får umgås med. Ärligt talat så är hästarna lika mycket värda för mig som ridningen är. Alltså, jag har hållt på med jättemånga sporter förut, men inte fastnat för någon ändå.. BARA RIDNINGEN. Det som gör ridningen så roligt är ju att man får kontakt med ett djur som är mycket större, och starkare än vad man själv är. Och att man ändå får hästen att lyda ryttaren. Alltså det går inte att beskriva för någon som aldrig suttit på en häst förut hur underbart det är. 
 
Alltid när jag ska upp i sadlen och rida så tänker jag bara "ÄNTLIGEN." Lixom känslan är så underbar att det inte går att förklara. 
 
Men det är klart att jag har fått känslan "Varför rider jag egenligen?" Tror alla som håller på med ridsporten tänkt så någon gång. Men jag skulle aldrig sluta med ridningen, för att välja bort hästarna och ridningen är inget jag skulle göra som ett förstaval direkt!
 
För att kortfakta det hela så är det egentligen bara att jag har ALDRIG, aldrig någonsin klickat för en sport så som ridningen förut. Och varför det är så, är ju för att hästarna är så snälla, så underbara djur helt enkelt. Och för att känslan när man rider är så underbar att det inte går att beskriva.
 
JAG ÄLSKAR HÄSTAR OCH RIDNING, OCH JAG KOMMER ALLTID ATT GÖRA DET. ♥
 
Bild på när jag var "nybörjare": (Hade ridit i ett år då.. 2011)
Nu: (Våren 2012)
 
Och ja, det är samma häst. Men ni ser hur mycket jag har utväcklats, tycker att det är så häftigt att se dessa två gämförelsebilderna :) 

EMMY, TONÅRING ♥

Älskade vän. Alla minnen med dig SPÅNHUVUD. I stallet när vi mockar åt din häst och du stänger in mig. När vi kastat spån på varandra när vi mockar. Alla gånger vi fyllt på vatten och vi kastat på varandra. När vi läste spökhistorier och höll på att kissa på oss. Många mer minnen har vi ju också såklart, och det kommer bli mer! Du är den knasigaste jag vet. Du bjuder alltid på dig själv, ochdu är bara bäst! Första gången vi träffades så visste jag att du är en sann vän som alltid vill alla det bästa. Även fast jag inte känt dig så länge, så betyder du verkligen jättemycket för mig. Ångrar verkligen INTE att jag lärde känna dig, för en sån underbar tjej du är finns det inte många av. Längesedan vi träffades nu, och tycker verkligen att vi borde göra det snart igen! Finaste, snällaste, underbaraste lilla Emmy, du har ett hjärta av guld. MEN NU ÄR DU TONÅRING, och jag hoppas du får en helt underbar dag och att vi MÅSTE verkligen träffas snart! Du är som en syster, ställer alltid upp och jag ÄLSKAR DIG SÅ OTROLIGT MYCKET! Du är bäst, så är det bara ♥ ♥ 

Grattis världens finaste syster.. ily sooooo much!! :*
 

Dag 1: Bild på mig och favorithästen


Bästavän

Gud vad jag saknar denna lilla pollen.. Längesen jag såg honom nu, vill tillbax till dig nu!
 
♥ P H A N T O M ♥
 
          
                              

Bara för att alla andra gör det..

Har hittat en smart och rolig sak som några gör på sina bloggar, som jag tänkte börja att göra på bloggen nu någon månad fram över.. 
 
Dag 1: Bild på mig och favorithäsen.
Dag 2: Vad får mig att fortsätta med ridningen? 
Dag 3: Varför & när jag började rida.
Dag 4: En låt jag lyssnar på när jag är glad, ledsen eller arg
Dag 5: Vänner jag fått genom stallet. 
Dag 6: En ovisad bild.
Dag 7: Någon jag skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
Dag 8: 10 saker du inte visste om mig! 
Dag 9: En bild som gör mig lycklig.
Dag 10: Någon jag vill träffa.
Dag 11: När & varför jag började blogga. 
Dag 12: Min största rädsla inom ridningen.
Dag 13: Favoritbilder jag tagit själv.
Dag 14: Någonting jag behöver träna på inom ridningen.
Dag 15: Någonting jag är bra på.
Dag 16: En tävling jag minns.
Dag 17: En sak som aldrig får hända.
Dag 18: Mitt bästa minne.
Dag 19: Min bästavän.
Dag 20: Min drömhäst.
Dag 21: Dressyr/Hoppning?
Dag 22: Mina närmsta 3 vänner. 
Dag 23: Någon/några jag träffar varje dag.
Dag 24: Varför jag bloggar.
Dag 25: Någon häst jag saknar.
Dag 26: Något jag vill ha.
Dag 27: Alla hästar i stallet.
Dag 28: Andra sporter jag hållt på med innan ridningen.
Dag 29: Mina rosetter.
Dag 30: Mitt mål med ridningen. 
 
Börjar imorgon! Ska försöka ha en sån här varje dag, när jag är iväg så fixar jag tidsinställt. Tror att jag får mer besökare av detta. Eller tycker du sånt här är intressant? :) Kommer ju självklart blogga om annat också. De dåliga är bara att man kan ju inte mobilblogga på blogg.se och det tror jag de flesta som har blogg.se stör sig på som har android.. Men jag ska iallafall försöka vara mer aktiv och aktivare. 

Köpenhamn

Igår kom jag hem från 2 härligt underbara dagar i Danmark, Köpenhamn. Jag var där med familjen och hade det bara jättemysigt.. Shoppade såklart också :D Blev inte så mycket köpt men det jag köpte blev jag verkligen jättenöjd med. Blir ju mer dagar på stan då man kan köpa mer saker :). Men i detta inlägget så blir det bildbomb från Ven och lite bilder från Köpenhamn på zooet. 
 
Sophie är klar med min design och header nu, så den kommer snart!
Tack Sophie, alla kollar hennes blogg - http://soobloggen.blogg.se.

Ven.
Köpenhamn (zoo).
Väääääldigt dålig bild... men såhär fort sprang (galopperade) vargarna runt i hagen, och hoppade hinder.. haha  
Här fick Pingvinerna mat, det va roligt att se dom så glada och galna, söta!
Sånna här fina fjärilar fanns det gott om i "regnskogen", ibland flög dom t.o.m på någon och satt sig där :)

Älskling, 13 år!

Älskling, idag är det din dag och jag önskar att du får det bäst.
Du är den tjejen som stöttar mig igenom allt. Kan alltid gråta i din famn och kan garva ihjäl mig med dig. Har upplevt nästan allt med dig, glädje och sorg. 
Och du den underbaraste personen som finns och du är JUST MIN BÄSTAVÄN. Har väldigt många fina minnen med dig som jag aldrig kommer glömma, och vi kommer få mer. Nu har vi varit borta från varandra i drygt 3 veckor och de känns som en evighet! Saknar dig så mycket, och älskar dig minst lika mycket. Utan dig gumman, är jag inte hel. Hoppas du får den bästa fördelsedagen, och jag tänker på dig hela tiden hjärtat mitt! Du är som en storasyster för mig, du betyder verkligen allt.
Du är underbar syster, glöm aldrig det ♥ 

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA ALEXANDRA.
ALLA KOLLAR HENNES BLOGG!!
http://pinkladyy19.blogspot.se/
http://pinkladyy19.blogspot.se/
http://pinkladyy19.blogspot.se/
http://pinkladyy19.blogspot.se/
 
 

Dålig uppdatering.

:(((((((((((((( muuuuh... 
 
Förlåt för världens sämsta uppdatering här under de senaste dagarna. Men jag har varit på VEN. En ööö mellan Sweden and Denmaark. Jao. Där var jag Måndag - Onsdag. Kom alltsåååå hem igår på kvällen, väldigt sent. Blev då också stucken av en Geting i halsen.. buhuhuh. AJ. 
 
Men nu sitter jag här och har de trevligt och väldigt seriöst med Kajsaaa. Idag har vi varit på simhallen (YEY). Fast Kajsa skrapade upp lite av hennes tå.. muh :( Och mitt klädesplagg råkade jag ta sönder.. muh :( Ja, men vi har ändå haft de toppenroligt :D (muuuuuuuuuh /Kajsa.)
 
Jaja, ett seröst inlägg fick detta bli.. muh. 
Bilder från Ven kommer senare ikväll. Imon blir de Köpenhamn och sen kommer jag hem på Lördag, wiiihu! 
 
Men nu.. lite mer Vedisbilder! Bara för att Kajsa ville de ;).
För mer vedisbilder.. klicka HÄR.
 
Åååååh, tusse bebis :'D
"Heeeeeeeej mamii"
Myntha.
Papa Alex och Hugo, efter maskeradhoppningen.
Kajsa rider Colgate. Alex leder. Colgate pallar inte. Hahah, wiiihu!
Haha, ni är allt söta små hundarna. Men en aning busiga. Gosisar :*
 
Världens bästa MYRSTACKEN på avslutningsdan' Ni är verkligen bäst tjejor!
Kajsa är lite forever alone med foppa tofflor också, haha! muuuuuuuuuuuh jaoooo / KAJSA
 
Sådär ja, tror de flesta bilderna är ovisade? KOMMENTERA NU! :D
 
Frågestund/This or That,
kommer nog senare i veckan tror jag, om ni lovar att ställa många frågor såklart? ;)
 
Kraaamis / Tove & Kajsa

Mysig dag på 4H.

Hej! Idag hängde jag med lillasystsern till 4H till djuren. Ja, hon är ju då skötare på ett får. Haha, och ja det låter kanske lite konstigt men så är det. Såklart hängde kameran med så det blev ju några foton. Tänkte visa er några av fotona iallafall. Alla bilder är KOPIERINGSFÖRBJUDNA (och tagna av mig.)
 
Kommentera gärna!!
 
Och här går Ellen i koppel med Guta (fåret), haha.
Såhääääär mysiga va dom. Här på bilden är det jag och geten Klara.
"Visst e jag charmig?"
Ja, man kan ju rykta ett får också. Gulligt.

Mys med Underbaraste Emmy

Hejsan! Nu sitter jag här med Emmy och vi fikar. Har det gött helt enkelt :) Idag har vi varit i stallet hos hennes lilla häst. Vi har mockat, fixat hinkarna (mat), fyllt på vatten. Ja, vi har gjort de mesta som en hästägare gör. 
Kram tOvE o EmMy 
 
PS. Grattis i förskott Emmy!! :D 

Stallet idag med lilla Emmy

Idag blir det stallet för mig med min knasiga kompis Emmy. Det ska bli superkul! Min lilla spånis <3
 
Sen blir det att va med en annan kompis halv 5, bloggningen idag kommer inte va på topp men ja :) 
 
min finaste emmy, foto: jag. 
 
Puss & Kram ♥

Hemmaaa

Hemma från Öland nu! Tack till er som kikar in här även nu på sommaren då jag inte är lika aktiv. Men jag försöker iallafall vara så aktiv som möjligt.
 
Lite bilder :)
Alla bilder är av mig, och är som vanligt KOPIERINGSFÖRBJUDNA!!
 
En så otroligt ståtlig och fin häst. 
Buuuuus. 
Svan. Okej, denna bilden är jag faktiskt väldigt nöjd med.
På Allvaret.
Haha, tjock gris ja. 
 
Oredigerade också, har inte hunnit redigera dom.
 
 

Öland imorgon

Imon blir de Öland med pappsen och lillasystern. Ska bli såååå mysigt.. Ska bo på detta stället, verkar hur mysigt som helst!!
 
Idag har jag varit nere på stan och badade sedan (i ösregnet!). Och igår var jag, mamma, lillasystern och kusinen och mostern min på nån mysig strand och då badade jag också, och solade såklart. 
 
Statistiken är inte lika bra nu som innan, och jag är inte lika aktiv som innan. Men det tror jag att ni fattar att jag har faktiskt ett liv utanför bloggen också, och speciellt nu när det är sommar har jag fullt upp. Kommer alltså nästan att bli som en bloggpaus. Ja, ny design kommer men förvänta er inte inlägg så ofta iaf. Så att ni inte kikar in i onödan (: 
 
Jag och älskling.<3

Världens finaste Phantom

♥ Gud vad jag saknar dej mitt hjärta.. ♥
 
 
..., bästavän <3

Bildbomb - 6/7

Det blev väl okej bilder iallafall.. Men eftersom att det har varit molnigt hela dagen så har det väl inte blivit några riktigt Sommarbilder så, men jag ska åka till stallet och fota hästarna igen snart.. så fort det blir sol och bra fotoväder! ;)
 
Alla bilder - Kopieringsförbjudna!!
 
Min finaste sköthäst Harry. ♥
Pilates.
Maggie.
Feldon. ♥
Hahahhha, sååå ful.. mitt lilla charmtroll.
Tjalle.
Feldon & Hidalgo.
Hidalgo - "Jag e kanske liten, men riktigt tuff!!"
Madicken & Goldy.
Tin-Tin.
Zappa & Nora.
Selma.

Imorgon = stallet med Engla!

Imorgon ska jag och min kompis Engla till stallet! Vi får hoppas på fint väder så att det blir några bra foton iallafall. Tänkte ta med mig kameran och fota lite. Hoppas ni vill se lite bilder sen imon då från stalldagen om det blir några bra bilder? ;) 
 
Idag har jag inte gjort något speciellt. Jag cyklade ner till stan med pappa och åt på stan, det va mys. Annars har jag bara tagit det lugnt och fixat lite i mitt rum. Rätt skönt med sådana dagar ibland också ju, eller vad säger ni? (: 
 
Jaja, nu ska kameran laddas och så har jag nog inte så mycket mer att säga.. men jag bloggar såklart mera imon. 
 
Mina finaste bästaste knasigaste roligaste kompisar. Saknaden till er är sjukt STOOOOR! Måste träffas snart hörrni. Och rätt lagom roligt att jag och Vickan gör samma med ögonen xD Lina är lite forever alone med sin "grimmas". ÄLSKAR ER ♥.

Ny design snart!

Tänkte bara säga att jag håller på att planera för en ny design som min kompis Sophie ska hjälpa mig med. 
Det kommer att bli en överaskning för er hur designen och headern kommer se ut ;) Haha, men den kommer så snart som möjligt så håll utkik :) 
 
Åh vad jag saknar vedbände.. Fotot är taget på Midsommar av vedisfotografen Maja. :) Vill tillbaka..

♥ Caprice ♥

Nästsista dagen på ridlägret så fick jag veta något väldigt sorgligt. Förvånade mig inte så mycket över det som hänt, men usch det var riktigt jobbigt att höra. Ja, de som hade hänt då var att en helt underbar häst som hette Caprice nu befinner sig uppe i de eviga gröna ängarna. Caprice var en jättesnäll häst som alltid ställde upp för ryttaren. Hon gick egenom något fruktansvärt - cancer. Dessutom var hon gammal. Men ändå gjorde hon allt för att göra rätt, och ansträngde sig verkligen även fast det var jobbigt. I början av hennes cancer var det ingen fara, men blev ju såklart värre och värre.. 
 
Jag lärde känna denna starka ponnyn i November 2011, och ångrar det inte.
Jag tävlade med henne två gånger och hon var så jäkla underbar. (Första tävlingen var i November 2011 och den andra i Februari 2012.) Hade sätt fram emot att träffa henne nu under lägret, men så blev det ju inte. Bröt ihop helt och hållet när jag fick höra att hon är död, och blev alltid påmind om det på de sista dagarna av lägret. Försökte glömma det, men de va inte så lätt. Så när jag kom hem, då kom alla tusen tårar. Även fast jag vet att hon har det mycket bättre där hon finns nu.. :(
 
Jag saknar dig så jättejättejätte mycket, världens bästa och starkaste häst!!
 
2011 
 
2012
Och i den sista tävlingen med Caprice tog vi det, då hoppade vi felritt och jag fick denna fina rosett.

Svar från frågestunden

av Alva: Undrar vem du fick på Vedis? :D Hoppas du fått ett underbart läger med alla sötisar där!
Svar till Alva: Jag fick en underbar ponny vid namn Phantom. Har haft ett helt fantastiskt läger.. kunde inte bli bättre!! :) 
 
av Miriam: Har du en egen häst isf vad heter den? Har du foder,med ryttare elr bara rider ridskola?
Svar till Miriam: Jag har ingen egen häst, men jag har en sköthäst på min ridskola där jag rider. Han heter Harry.
 
av Tova:
 1. Vem vill du bli skötare på när Harry säljs?
2. Om du fick en egen häst, vilken ras och färg skulle den ha?
3. Favoritras på hästar?
4. Favoritfärg på hästar? (alltså fux, brun, skimmel o.s.v.)
5. Om du fick köpa en av häsatarna på Vedbände, vem skulle du köpa? kram Tova
Svar till Tova: 1. Jag vill bli skötare på Feldon, men jag tror att alla hans platser redan är upptagna.. :/ 2. Ifall jag skulle få en egen häst, skulle jag vilja ha en skimmel, vet dock inte ras.. :) 3. Gillar många olika men jag gillar Fjordingar väldigt mycket. 4. skimmel :D 5. Ifall jag skulle köpa en häst från Vedbände så skulle det vara Phantom, helt klart!! Kram!
 
Tack för alla frågor. Det var väl rätt så roligt ändå med lite frågor? :) 
 
Här är då jag i täten på Phantom på Kadriljen. Vet att min hand är typ 100 meter för högt upp, vet inte vad jag gör på bilden.. hehe.. 

Hemma från Vedbände

Igår kom jag ju hem från ridlägret. Det har varit helt underbart. Kunde inte blivit bättre om man säger så.. 
Jag fick lära känna en underbar ponny vid namn Phantom. En helt underbar häst som alltid ställer upp för ryttaren, dock lite stark när man rider. Lärde känna mååånga nya underbara kompisar också. Men istället för att sitta och skriva alla underbara minnen jag fick så får ni se en massa bilder, och varje bild beskriver mer än tusen ord. 
 
Jag och min fina Phahantomen (som Fidde kallade honom). 
Världens bästa Fideliii <3
Detta är då en söt fjording som min kompis Hedda hade under lägret. Sjukt fin häst.
Mina stugkompisar Fideli, Vickan & Nora. 
Midsommarbild på alla på hela L3. Bästa lägret någonsin.. ♥ Vill tillbaka.
Bästa stugaaan, myrstacken!! :D
Fidde och jag.
Roxy och Vickan <3.
Colgate, jag och lilla mamma Alex.
Lina, Colgate och jag på åsneryggen :)
Älskar er mamma Alex och syster Lina. Mobba inte mitt ansikte, grät jättemycket.
Roxy plutten.
Jag, Kajsa och Lina (och Noras mobil) :d
Min Fideli som älskaaaaaar chips :D
Min ponnyplutt, finns inga ord för hur mycket du betyder och hur mycket jag saknar dej.
Jag och Tusse (Tinituss) 
haha, jag och min phantomis.
nora, du är för goo du.. ;)
Världens bästa Myrstacken och Bikupan här ja!
Älskar denna bilden på Phantom. Den får mig att tänka på varje gång när jag ska hämta honom i hagen, då han alltid kommer fram och vill mysa. :') 
 
Kadriljbilder.
Jag & Phantom.
Matilda & Molle.
Fideli & Shebang.
Lina & Millsan.
Jag och Phantom, Ida och Lilla My och Olivia och Alpha.
Ponnyplutt.. älskar dej så att det gör ont.
Och detta får bli den sista bilden. Bara för att det var så jättesvårt att säga hejdå till alla underbara vedismänniskor. Jag och matilda var nog värst.. vi grät som tusan. Och samma va det på spökrundan ju xD
 
Vedisminnerna från 2012, läger 3 kommer alltid finnas i mitt hjärta. När vi åkte släp från och till hagen och jag och matilda sjöng. När vi firade midsommar och mamma Alex fick hjälpa mig med en krans.. Ja, allting, som va så jäkla underbart.. kommer jag aldrig någonsin glömma. Aldrig.

RSS 2.0